Jere Sivonen?

Moi! Ja tervetuloa mun blogiin!

Mä olen Jere, 20-vuotias Kajaanilaislähtöinen Parturi-Kampaaja, Meikkaaja-Maskeeraja ja Drag Artisti Helsingistä. Kampaajaksi mä valmistuin syksyllä 2016 ja Meikkaaja Maskeeraajaksi jouluna. Mä olen meikannut koko ikäni...siis kirjaimellisesti. Mä löysin 4-vuotiaana äidin meikkipussin ja siitä asti on pensselit sauhunnut. Eka mä vinguin äidiltä että "anna mä meikkaan sut" myöhemmin meikkasin naapurit, äidin tutut, tuntemattomat... Tänäpäivänä äiti vinkuu että "Meikkaa mut!" ja minähän meikkaan. Nykyään mä siis teen meikkejä ihan minne vaan ja ihan kelle vaan. Oon päässyt myös kouluttamaan mm. meikkajia, kosmetologeja ja kosmeiikka edustajia Ei oo välii ootko Tuppuraisen Tuula Rovaniemeltä vai Britney Spears... meitsi hoitaa.

Mä siis työskentelen freelanserinä, elikkäs teen kaikkea tätä keikkaluontoisesti. Meikkaan, kampaan ja esiinnyn. Mä rakastan työtäni, koska se on todella vaihtelevaa, tutustuu uusiin ihaniin ihmisiin ja siinä voi kehittyä ja edetä kokoajan. Ainut miinuspuoli keikkatyössä on se, että on hiljaisia kausia ja sitten on niitä aikoja kun ei kerkeä edes nukkumaan. Esimerkiksi joinain viikkoina kaikki työ on ajoittunut viikonlopulle, ja viikolla on päiviä jolloin joutuu pyörittelemään peukaloita. Kun rakastaa sitä mitä tekee, niin sitä haluaisi tehdä kokoajan.

Dragin tekemisestäkin olen haaveillut pikkupojasta. Muistan kun n. 6-vuotiaana katseltiin äidin kanssa netistä DTM:n tapahtumista eri dragien show-kuvia ja kisoja ja arvailtiin ketä hahmoa he missäkin esittivät. Joku siinä kimalluksessa ja puuhkien pölinässä kiehtoi. Ei, se ei ole naistenvaatteisiin pukeutuminen ja ei, en halua olla nainen, vaan haluan viihdyttää ihmisiä ja saada ihmisille hyvän mielen. Se että yleisö reagoi keikan aikana, kuin olisi oikeasti katsomassa Paula Koivuniemeä, siinä on joku juttu. Ensimmäisen kerran pääsin itse lavalle, kun 9. luokalla kirjoitin ilmaisutaidon näytelmän "Ei elämää" joka siis oli parodia "Vain elämää" tv-sarjasta. Näytelmässä esitin Paula Koivuniemeä ja siitä se sitten lähti. Ensiksi minua buukkailtiin häihin, syntymäpäiville ja muihin yksityistapahtumiin. Myöhemmin olen päässyt esiintymään ravintoloihin, yökerhoihin teatterin lavoille, firmojen juhliin, laivalle ja olempas löytänyt itseni siltä melkein samalta DTM:n lavalta jonne jo pikkupoikana halusin. Minut on myös kruunattu Drag Show Artist-kilpailun voittajaksi ja QX-Gaalan äänestyksessä Vuoden Dragiksi.

Sitten vähäsen tän puuterin pölinän ulkopuolelta......
Mulla on ihana mies, Sebastian ja asutaan Kalliossa meidän upeassa 42m2 lukaalissa. Tykkään laulaa karaokea, rakastan ruokaa, rakastan mun kavereita ja ystäviä ja niiden kanssa ajan viettoa. Oon myös ikuinen laihduttaja. Kyllä, käyn myös ulkona ja juhlimassa viikonloppuisin, mutta oon silleen aika armollinen itselleni, kun oon vasta 20 ja se tavallaan niinku vissiin kuuluu tähän ikään, kuhan ei mee yli. Mulla on myös joku kummallinen taito päästä/joutua erikoisiin tilanteisiin. Millon löydän itseni Kokkolasta kuvaamasta lyhytelokuvaa ja millon Raili Hulkkosen meikkaamana kiertoajelulta bussista, joka on täynnä suomalaisia huippu Drag Queeneja ja skumppaa.

En malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mä oon nuoresta iästäni huolimatta ollut monessa mukana ja oon niiiiiin kiitollinen kaikesta tässä elämässä et en ehkä kestä. Someen tulee aina postailtua vaan keikoilta, kaikennäköisitä juhlista ja tapahtumista tai jos jotain hienoo tapahtuu, mutta haluun että tää blogi on raapaisu pintaa syvemmälle ja näyttää et kaikki ei oo vaan sitä skumppaa ja kimalletta

Tässä tällainenen "lyhyt" elämänkerta esittely meikäläisestä. Ja täähän on vaan tällanen pintaraapaisu. Loput kirjassa, tai sit kannattaa seurata tätä blogia, niin pysytte mukana mun menossa.

 Jere